Evenementen

Co-locatie CivMil

Met het brengen van een werkbezoek aan de vernieuwde operations room van de luchtverkeersleiding op 8 januari hebben minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en staatssecretaris Barbara Visser van Defensie de succesvolle verplaatsing van de militaire luchtverkeersleiding naar Schiphol gemarkeerd.

Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt zei daarbij enorm trots te zijn op de manier waarop KLu en LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) hebben samengewerkt om het mogelijk te maken. “ Er is heel veel werk aan voorafgegaan. Het is allemaal begonnen met een luchtruimvisie: hoe kunnen we dat luchtruim in de toekomst beter en effectiever gaan gebruiken, zowel aan de civiele als de militaire kant. Wij zijn van onze kant vooral geïnteresseerd in de militaire effectiviteit: hoe kunnen wij oefenen, trainen, maar ook onze taken uitvoeren, zoals de QRA. Wij doen dat nu sinds 7 december vanaf één plek in Nederland, schouder aan schouder, door militaire en civiele verkeersleiders.”

Een deel van de vernieuwde operations room van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Schiphol-Oost. Links de rij in uniform geklede militairen die de approach control verzorgen voor de militaire velden, in het midden in de ovale ruimte de civiele en militaire supervisors en tegen de achterwand en de rechter wand area control (vanaf 50 km van het vliegveld). Helemaal vooraan de regeling van de vele technische systemen.
Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt spreekt de genodigden en de pers toe. V.l.n.r. Michiel van Dorst (CEO LVNL), generaal Luyt, staatssecretaris van Defensie Barbara Visser en minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van
Het luchtruim zal opnieuw worden ingedeeld. Een TMA is een naderingsverkeersleidingsgebied rondom en boven de Control Zone (CTR) van een of meerdere militaire of civiele vliegvelden.
Commodore b.d. Paul Mulder (tweede van links) is de Programma Manager van het project Co-locatie CivMil Schiphol en laat hier een ‘Transparant 3D acrylaatkunstwerk’ ter markering van de realisatie van het project door de direct betrokkenen tekenen. Helemaal rechts de vertegenwoordiger van het MUAC, kolonel b.d. Niels Lokman.
Programma Manager Paul Mulder met het ‘Transparant 3D acrylaatkunstwerk’.
De vlag van de Koninklijke Luchtmacht (links) naast die van de Luchtverkeersleiding Nederland bij de ingang van het complex op Schiphol-Oost.
Samen luchtvaart mogelijk maken.

Geef een reactie