Netherlands Air Cadets

Wat is de NLAC

De Netherlands Air Cadets (NLAC) is een de jongerenafdeling van de KNVOL. Via de NLAC kun je kennismaken met alle facetten van de Nederlandse (militaire) lucht- en ruimtevaart. Daarvoor werkt de NLAC samen met de Koninklijke Luchtmacht, Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en lucht- en ruimtevaart gerelateerde bedrijven. NLAC-leden kunnen daar een kijkje nemen achter de schermen om te zien of hun toekomst ligt in de lucht- en ruimtevaart. De NLAC opent voor jou deuren die normaal gesloten blijven.

Voor wie is de NLAC

Ben je tussen de 13 en 20, schoolgaand of studerend en geïnteresseerd in de Koninklijke Luchtmacht of in de (militaire) lucht- en ruimtevaart? En wil je daar misschien in de toekomst wel werken? Dan zit je goed bij de Netherlands Air Cadets. Door de contacten die je als air cadet legt, heb je een voorsprong op vele anderen, die pas op latere leeftijd besluiten om de (militaire) lucht- en ruimtevaartwereld te verkennen. Lid zijn van de NLAC helpt je om een beeld te vormen over een eventuele toekomst in de lucht- of ruimtevaartwereld. Er is een grote diversiteit in lucht- en ruimtevaart studies en beroepen.

De NLAC organiseert diverse activiteiten en evenementen die vaak exclusief zijn voor onze leden. Het gaat niet alleen om het ‘vliegen’ maar ook om alle andere aspecten die bij de lucht- en ruimtevaart komen kijken zoals vliegtuigtechniek en luchtverkeersleiding. Jongeren die graag in de luchtvaart willen werken helpen wij met het kiezen van de juiste opleiding en wijzen wij graag de weg naar de talloze werkgevers in deze branche.

Missie & Visie

Lucht- en ruimtevaart speelt een belangrijke rol in Nederland en is belangrijk voor de Nederlandse economie. Wat kun je nu allemaal in de lucht- en ruimtevaart? De Koninklijke Luchtmacht, de grote Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, de European Space Agency (ESA) en onze eigen astronauten zijn waarschijnlijk het meest bekend. Daarnaast zijn talloze bedrijven betrokken bij de lucht- en ruimtevaart; vele tienduizenden mensen zijn werkzaam in deze dynamische industrie. Het is een energieke omgeving die altijd in beweging is en waar maar weinig mensen een baan van 8 tot 5 hebben.

Het uitgangspunt van de NLAC is de Nederlandse lucht- en/of ruimtevaartwereld toegankelijk te maken voor jongeren die overwegen lucht- of ruimtevaart onderdeel te laten uitmaken van hun toekomst. De NLAC biedt een ruim pakket aan relevante informatie, maakt kijkjes achter de schermen mogelijk, ontplooit activiteiten op luchtvaartgebied. En dat alles op een manier die jongeren van nu aanspreekt.

Meld je via onderstaand formulier aan bij de Netherlands Air Cadets voor slechts € 37,50 per jaar.

Door invullen van je geboortedatum word je automatisch als air cadet ingeschreven.

Inschrijven