Buitenlands nieuws

Video: Primeur op de Parijse luchtvaart salon, volledige F-35 demo!

Afgelopen maandag, 19 juni, heeft een F-35 Lightning II voor het eerst een volledige airshow gegeven. In handen van de Canadese Lockheed Martin test piloot Billy Flynn vloog de F-35A een indrukwekkende, ruim 6 minuten durende, demonstratie voor het publiek van de Parijse Luchtvaartsalon op Le Bourget nabij de Franse hoofdstad. De demonstratie routine is zeer indrukwekkend en heeft trekjes van de F-22 demonstratie.
De USAF kent sinds twee jaar al wel een F-35A demonstratie team echter deze is erg statisch en bevat louter fly by’s in formatie met oudere types als de P-51 Mustang. Van een volledige demo was geen sprake. Met het door de fabrikant gevlogen profiel zou de web vrij moeten zijn voor spectaculaire demonstraties door de USAF en hopelijk ook andere F-35 gebruikers in de nabije toekomst.
Foto & video:© Lockheed Martin

Een gedachte over “Video: Primeur op de Parijse luchtvaart salon, volledige F-35 demo!

  • De F-35 Lighning-2 is werkelijk een indrukwekkend vliegtuig. Wat een prachtige demo. Ik was op de luchtmachtdagen waar ik de live demo van de F-35 mocht bewonderen, werkelijk indrukwekkend!

    Zoals velen heb ik natuurlijk een voorliefde voor de F-16 en tja natuurlijk ook voor de NF-5 van de Turkish Stars. Altijd was het een hoogtepunt om die kisten te zien vliegen.

    Maar als lid van de KNVOL en natuurlijk groot fan van onze luchtmacht ben ik trots op de JSF. Wat een indrukwekkend vliegtuig.

    Maar nu zie ik een werkelijk ongelofelijke demo van de SU-35. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Dat de Russen geweldige vliegtuigen kunnen bouwen was natuurlijk al bekend, maar dit is onvoorstelbaar en best wel griezelig.

    Beantwoorden

Geef een reactie