Binnenlands nieuwsKNVOL Verenigingsnieuws

Herdenking Soesterberg

Op 4 mei is door de Koninklijke Luchtmacht bij het Monument op de voormalige vliegbasis Soesterberg de jaarlijkse herdenking gehouden van alle sedert 10 mei 1940 bij oorlogshandelingen gevallen militairen van de Militaire Luchtvaart. 

Kransen werden gelegd door onder meer de Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal-vlieger Dennis Luyt, en de Commandant der Strijdkrachten, luitenant-admiraal Rob Bauer. Zoals ieder jaar was ook een delegatie van de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Luchtmacht’ (KNVOL) aanwezig. Namens de KNVOL werd een krans gelegd door voorzitter Tom de Bok en penningmeester Pieter Paauw. 

De herdenking werd afgesloten met het spelen van het Wilhelmus, de ‘Missing Man’ formatie door vier F-16’s van de Vliegbasis Leeuwarden en een defilé.

De Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal-vlieger Dennis Luyt, en de Commandant der Strijdkrachten, luitenant-admiraal Rob Bauer, na het plaatsen van een krans bij het monument.
Roy de Ruiter, Ridder Militaire Willems Orde, bij zijn aankomst. De veteranen (links) salueren. De meeste veteranen droegen al het nieuwe blauwe pak. 

Felle opklaringen werden afgewisseld met hagelbuien, wat voor de speciaal uitgenodigde basisschoolleerlingen (en de andere aanwezigen) soms afzien was. Gelukkig had de Luchtmacht gezorgd voor oranje poncho’s.

Voorzitter Tom de Bok en penningmeester Pieter Paauw leggen namens de KNVOL een krans.

Geef een reactie