Over onze regio Twente

Op 19 april 1974 werd de Regio Twente van de KNVOL opgericht en zal in 2024 het 50 jarig jubileum vieren.

Vanwege de sluiting van de Vliegbasis Twenthe, was het niet meer mogelijk om onze verenigingsavonden op het Zuidkamp van vliegbasis te houden. Na enkele tijdelijke tussenstops, hebben we die van januari 2015 tot februari 2020 een onderkomen gevonden bij Boerderij Bosch op de campus van de Universiteit Twente. Een heel fraaie en gezellige locatie met zeer gastvrij personeel, waar het prima vertoeven was. Inmiddels is die locatie gesloten en sinds september 2021 zijn we neergestreken bij Wegrestaurant Frans op den Bult in Deurningen. Ook een prima locatie voor onze verenigingsavonden, plus goed bereikbaar met een ruime parkeermogelijkheid.

Naast het fantastische verenigingsblad dat alle leden van de KNVOL zes keer per jaar ontvangen, organiseren wij ca. 8 keer per jaar een activiteit voor onze (ruim 450) regioleden in de vorm van een verenigingsavonden met een presentatie door een gastspreker en excursies naar vliegbases of naar een ander luchtvaart gerelateerd “doel” in Nederland of de ons omringende landen (musea, airshows, enz.).

Om de relatie met het Koninklijke Luchtmacht mooi vorm te geven is op de regio Twente 8 december 2016 een partnerschap aangegaan met het 313 Squadron. Dit squadron was oorspronkelijk gestationeerd op de vliegbasis Twenthe, inmiddels al weer vele jaren op de vliegbasis Volkel. Het partnerschap voegt een extra dimensie toe aan onze mogelijkheden, wat o.a. resulteert in bezoeken aan het avond-/nachtvliegen van “onze” Tigers, wat altijd een zeer spectaculair gebeuren is.

De verenigingsavonden zijn gratis toegankelijk, met onder meer de aanwezigheid van onze wervings- en promotiestand (allerhande luchtvaart gerelateerde zaken) en een verloting met als hoofdprijs een rondvlucht boven ons schone en nijvere Tukkerland.

Voor de excursies wordt een bescheiden vergoeding gevraagd (meestal € 15,00 p.p.). Dit is exclusief “natje en droogje” maar voor dit bedrag bent u uit en thuis vanaf één van de twee opstapplaatsen (Hengelo en Holten) in onze regio.

Voor al onze activiteiten geldt dat als er plaats is, leden van andere regio’s en/of introducées ook van harte welkom zijn.

Bij ons staat ook het sociale aspect hoog in het vaandel, hetgeen de beleving en de sfeer ten goede komt: Het is altijd hartstikke gezellig bij de regio Twente !!

Wilt u verdere informatie, neem u dan contact op met het regiosecretariaat via email: twsecretaris@onzeluchtmacht.nl.

Iedereen is van harte welkom !!

Voor zover in de convocatie en/of andere correspondentie niet anders is vermeld, geldt het “Reglement activiteiten van de KNVOL”, (zie https://onzeluchtmacht.nl/reglement-voor-de-activiteiten/) samen met de onderstaande informatie betreffende activiteiten van de Regio Twente van de KNVOL.

  1. VERENIGINGSAVONDEN

1.1 De toegang tot onze verenigingsavonden is gratis voor zowel leden als hun introducées.

  1. EXCURSIES
    2.1 Er zijn twee opstapplaatsen voor het busvervoer, te weten:
    Hengelo: De parkeerplaats van Hotel van der Valk aan de A1 (Bornsestraat 400).
    Holten: De achterzijde van het AC restaurant aan de noordzijde van de A1.

2.2 LET OP: Indien er richting Duitsland of via Duitsland wordt gereden geldt slechts één opstapplaats, nl. de parkeerplaats van Hotel van der Valk aan de A1 bij Hengelo.

2.2 Aanmelden voor activiteiten, zoals excursies, lees hiervoor “Reglement voor de activiteiten”, zie: https://onzeluchtmacht.nl/reglement-voor-de-activiteiten/, met name punt 2.6.

2.3 Met uw aanmelding verplicht u zich tot betaling van het verschuldigde bedrag.

2.4 LET OP: Uw aanmelding voor een activiteit is succesvol als u de automatische bevestigingsmail ontvangt vanuit het KNVOL-systeem. Deze bevestiging betekend nog niet dat u ook daadwerkelijk mee kunt met een excursie. U ontvangt tijdig bericht van het regiobestuur c.q. de reisleiding of u al dan niet mee kunt, in het eerste geval met de betreffende opstaptijd en -plaats.