KNVOL Verenigingsnieuws

Onze Luchtmacht 21-3 is uit!

De inhoudsopgave van 21-3 is als volgt:

Briefing
Zorgen om onze veiligheid

Binnenland

Deviant Dragon

Buitenland

Orange Jumper met pensioen
Nergens ter wereld is er een F-16 als de J-066 van het Kantoor Testvliegen. Na het laatste grote testprogramma verlaat het toestel waarschijnlijk eind dit jaar de dienst.

25 jaar Cougar
en kwart eeuw geleden kwam deze alleskunner in dienst, werd 10 jaar geleden bijna wegbezuinigd, maar is weer springlevend en wordt breder ingezet dan ooit.

Poster
De NH90 NFH van 860 Squadron beschikt voor onderzeebootbestrijding onder meer over de HELRAS low frequency long-range active dipping sonar en Mk.46 torpedo’s.

Directeur Personeel en Bedrijfsvoering
Hoe staat het met de transitie naar de 5e Generatie Luchtmacht? Commodore Saskia Siemensma over haar zoektocht naar balans tussen mensen en systemen.

Canadees bezoek

Nose Wheel Charlie
Zijn bijnaam kreeg Karel Wennekendonk als vlieger op Catalina-vliegboten in Nederlands Nieuw-Guinea. Het langste vloog hij Alouettes bij de SAR-eenheid.

Vliegend verleden
In elke uitgave een greep uit fotoarchieven. Deze keer: een vlucht van Willem Helfferich met het Nederlandse PC-7 formatieteam in 1994.

Wild Weasel-vlieger op Shaw
Majoor Roel Scherders is drie jaar als exchange-vlieger gestationeerd op Shaw Air Force Base. Bij het 77th Fighter Squadron draait hij mee in onder meer de Wild Weasel-taak.

Tijgerpatronen in Portugal
De NATO Tiger Meet in Beja was door een corona-uitbraak voor de Nederlandse afvaardiging snel voorbij. Deelnemers uit zeven andere landen konden wel verder oefenen.

Column Anne Tjepkema 47
Kapitaalvernietiging en zonering

Verenigingsnieuws 48

Boeken
Omslagfoto
Een bijzonder beeld van wat binnenkort voorbij is: F-16BM Orange Jumper op Vliegbasis Leeuwarden. Foto: Frank Crebas

Geef een reactie