Binnenlands nieuwsKNVOL VerenigingsnieuwsRegio Soesterberg

Partnerschap Regio Soesterberg met 298 Squadron

Op 25 oktober, de 298e dag van het jaar, zijn het 298 Squadron van het Defensie Helikopter Commando en de Regio Soesterberg van de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Luchtmacht’ in woord en daad met elkaar verbonden. Dit gebeurde door het ondertekenen van een oorkonde door de commandant van het 298 Squadron, luitenant-kolonel-vlieger Sjoerd Lodewijks en de voorzitter van de Regio Soesterberg, Ferdinand Schuering, te midden van het personeel van het squadron, leden van de Regio en genodigden, waaronder oud-commandanten van het squadron.

De Regio Soesterberg is daarmee de vierde regio die een convenant met een squadron van de Koninklijke Luchtmacht heeft gesloten. De Regio’s Zuid-Holland, Twente en Schiphol & Noord-Holland gingen al voor met respectievelijk 301, 313 en 860 Squadron.

Voorzitter van de Regio Soesterberg Ferdinand Schuering en de commandant van 298 Squadron luitenant-kolonel-vlieger Sjoerd Lodewijks, hebben de oorkonde ondertekend.
Voorzitter Schuering had voor de commandant een bijzonder cadeau: een bel uit de periode dat 298 Squadron vanaf de Vliegbasis Soesterberg vloog, met daarop de inscriptie: ”Iedereen drinkt als de Oonincx-bel klinkt.” Kolonel Oonincx is een voormalige commandant van de vliegbasis die deze bel toentertijd ter beschikking van de bar stelde.
De aanwezigen voor (en op) een van de paradepaardjes van het 298 ‘Grizzly’ Squadron: een CH-47F(nl) Chinook.

Geef een reactie