Binnenlands nieuwsKNVOL VerenigingsnieuwsRegio Zuid Holland

Jeugdluchtvaartdag

Voor jonge leden van onze vereniging die zich willen oriënteren op hun latere loopbaan wil de KNVOL graag activiteiten organiseren. Dankzij haar netwerk kan de KNVOL een bemiddelende rol spelen om jongeren direct in contact te brengen met Luchtmachters. Dat heeft voor die jonge leden het voordeel dat zij van direct betrokkenen kunnen horen waarom zij hun werk zo leuk vinden en voor de KLu dat zij in contact komt met potentiële werknemers die het inmiddels grote personeelsgebrek straks kunnen verminderen.

Daarom had Marianne Vring, voorzitter van de Regio Zuid-Holland, het initiatief genomen zo’n contactdag te organiseren bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) te Soesterberg, in overleg met de commandant van dit orgaan, dat voor toekomstige Luchtmachtvliegers de toegangspoort kan openen. 

De jongeren (en hun meegekomen vaders) bij de ‘mensencentrifuge’ waarin op dat moment een helikoptervlieger wordt getraind.
Luitenant-kolonel Ted Meeuwsen licht de zogenaamde ‘hypobare kamer’ toe, een stalen tank waarin de luchtdruk kan worden verlaagd om het vliegen naar grote hoogte te simuleren.
Na de lunch is het woord aan kapitein Martin van 301 ‘Redskin’ Squadron. Sinds een jaar is hij gezagvoerder op de AH-64D Apache en zit hij dus voorin. Op de vraag wie (Apache)vlieger wil worden steken (bijna) alle jongeren hun arm omhoog…
C-130 Hercules-vlieger eerste luitenant Geffrey wordt bijgestaan wordt door loadmaster Pim en noemt het vliegen bij 336 Squadron “super tof. We moeten als vliegers alle typen missies aankunnen.”
De deelnemers aan de jeugluchtvaartdag voor de ingang van het Centrum voor Mens en Luchtvaart te Soesterberg.

Geef een reactie