Over onze regio West-Brabant/ Zeeland

woensdrecht

Van Regio Woensdrecht naar Regio West-Brabant/Zeeland.

In blad 3 van het jaar 1995 schrijft de hoofdredacteur dat de toename van het belang van de vliegbasis Woensdrecht de oprichting van een nieuwe Regio Woensdrecht rechtvaardigt. Zeeland en West-Brabant liggen eigenlijk te ver weg van Den Haag en Eindhoven om een actief lidmaatschap waar te maken. Er wordt een voorlopig bestuur gevormd met als voorzitter de heer Piet Couwenberg.

In Onze Luchtmacht nummer 6 van 1995 verscheen een artikel van de toenmalige landelijk voorzitter de heer C. Barendregt:

Op 1 november 1995 is in een geanimeerde bijeenkomst op de vliegbasis Woensdrecht de aftrap verricht voor de Regio Woensdrecht.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 20 april 1996 kon voorzitter Barendregt melden dat het voorlopig bestuur zo goed draaide dat formeel kon worden overgegaan tot oprichting van de Regio Woensdrecht, formele oprichtingsdatum 30 mei 1995. De ALV stemde ermee in en de Regio Woensdrecht was een feit.

Tijdens de Regio ALV op 14 maart 2007 is op voorstel van het toenmalige regiobestuur gestemd over naamswijziging van de regio.

Nieuwe naam: West-Brabant/Zeeland (WBZ).

Programma- Overzicht/Agenda

• 10 januari 2023: Nieuwjaarsbijeenkomst bij Non Plus Ultra in Woensdrecht, aanvang 20:00 uur.
• 23 maart 2023: Regionale ledenvergadering bij Non Plus Ultra in Woensdrecht, aanvang 20:00 uur.
• 12 april 2023: Excursie naar het Maritiem Vliegkamp de Kooy in Den Helder.