Binnenlands nieuwsNieuws

KDC-10 uitgezonden in strijd tegen IS

Op zaterdagmorgen 28 januari is de ‘Jan Scheffer’, KDC-10 T-235, vertrokken naar een locatie in het Midden-Oosten. Vanuit een onbekende locatie zal het daar daar de strijd tegen IS ondersteunen. Het meereizende ondersteunende detachement van 334 Squadron bestaat uit ongeveer 30 personen. Het is onbekend hoe lang het toestel in het theater zal verblijven.
Het is de eerste keer sinds juli 2016 dat een vliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht actief wordt ingezet in dit conflict. De betrokken tanker was in de nacht voor vertrek nog uit de Verenigde Staten terug gekomen, nadat het 6 F-16’s de oceaan over heeft geholpen, die aan een tweetal oefeningen zullen deelnemen.
Eerder deze week heeft de minister van defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert, laten weten dat ze verwacht dat de F-16’s niet eerder dan 1 januari 2018 gereed zullen zijn om weer ingezet te worden in het Midden-Oosten.
Tekst en foto: Frank Crebas

4 gedachten over “KDC-10 uitgezonden in strijd tegen IS

 • Edward Dijkstra

  Geachte onze luchtmacht
  Ik wil ook naar fairfort Engeland
  Naar een vliegshow moeten we nou een paspoort hebben omdat Engeland uit de EU is dit moet ik wel zeker weten ik heb me opgegeven
  Gr Edward

  Beantwoorden
  • Ramon Faber

   Hallo Edward,

   Een paspoort is inderdaad nodig om naar Engeland te gaan.
   Ik hoop u goed te hebben geïnformeerd.

   Beantwoorden
  • Edward Dijkstra

   Ik heb fairfort er van af gezien voor 1 dag niet te doen

   Beantwoorden
 • Hallo Edward, wat Ramon schrijft klopt. Je hebt echt een geldig paspoort nodig een ID kaart volstaat niet daarmee wordt je niet toegelaten. Succes gr Alex

  Beantwoorden

Geef een reactie