KNVOL VerenigingsnieuwsRegio Zuid Holland

Uniek: leden van de Regio Zuid-Holland wonen schietoefeningen bij

Gunnery in Bergen-Hohne

Op speciale uitnodiging heeft een groep leden van de Regio Zuid-Holland een bezoek gebracht aan de schietoefeningen van 301 Squadron met zijn Apaches. Deze regio heeft in mei vorig jaar dit squadron geadopteerd en daarmee een bijzondere band gesmeed. 
De leden konden uitgebreid het laden van munitie en brandstof bekijken op het zogenaamde Forward Arming and Refuelling Point (FARP) en daarna vanaf een speciale toren het schieten met het 30mm kanon en de ongeleide raketten op doelen op de schietrange. Door met eigen ogen de verrichtingen van vliegers en ondersteunend personeel – waaronder technici, bewapeningspersoneel en brandweer – te zien kregen deze ‘ambassadeurs van de Koninklijke Luchtmacht’ een uitstekend beeld wat er allemaal bij zo’n schietserie komt kijken.

Een gedachte over “Uniek: leden van de Regio Zuid-Holland wonen schietoefeningen bij

  • Marianne Vring, voorzitter Regio Zuid-Holland

    Een leerzaam bezoek en tevens een onvergetelijke ervaring voor ons als ambassadeurs. Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.
    Respect voor alle deelnemers (circa 180 personen) die hun steentje bijgedragen hebben om deze oefeningen, ongeacht de (weers)omstandigheden, zowel bij dag als bij nacht succesvol te laten verlopen. Dit alles om de geoefendheid van het squadron, na de vele inzetten bij missies, weer op peil te krijgen.

    Beantwoorden

Geef een reactie