Activiteiten regio Twente

PROGRAMMA  REGIO TWENTE eerste helft 2018

We hebben het programma voor de eerste helft van 2018 rond !!
U kunt zich via de KNVOL-website reeds aanmelden voor onze nieuwjaarsbijeenkomst op 18 januari met een briefing over MRTT.
Binnenkort komen daar ook de volgende activiteiten op te staan:
11 april = Excursie vlb. Eindhoven;
24 mei = Excursie MVK. De Kooy (Den Helder);
23 juni = BBQ bij Boerderij Bosch.

We hopen u vaak te mogen begroeten.

LEDEN VAN REGIO TWENTE: Indien u Frisian Flag 2018 wenst te bezoeken, raden wij u aan bij de regio Schiphol/Noord Holland en/of bij de regio Deelen te informeren of zij plek hebben. Zo ja dan kunt u zich via KLAS aanmelden.

Op woensdag 11 april 2018 houdt de Regio Twente een excursie naar de vliegbasis Eindhoven.

Deze basis (voorheen Welschap) ligt aan de westkant van Eindhoven, tussen Best en Veldhoven en fungeert als transportluchthaven voor onze gehele krijgsmacht . Teneinde die taak naar behoren te kunnen vervullen werd in de jaren tachtig een nieuwe baan aangelegd. Op de plaats van de overbodige oude baan verrees een nieuwe woonwijk. Het luchthavengebouw dat daar stond bleef behouden en functioneert nu als wijkcentrum voor deze nieuwe wijk.

Van oorsprong is Eindhoven/Welschap een civiel vliegveld dat na de oorlog als vliegbasis is overgegaan in handen van de Koninklijke Luchtmacht, maar sinds geruime tijd wordt het tevens door de burgerluchtvaart gebruikt als Eindhoven Airport. Met 4,7 miljoen passagiers in 2016 is het, qua reizigers, het grootste regionale vliegveld in Nederland. Er werken circa 1200 burgers en militairen.

Tegenwoordig zijn op de vliegbasis Eindhoven vijf squadrons van de Koninklijke Luchtmacht gestationeerd. De squadrons 334 en 336 zijn verantwoordelijk voor militaire vluchten met de KDC-10, de Gulfstream IV en de C 130 Hercules. Squadron 940 is verantwoordelijk voor de logistiek, het onderhoud en de passagiersafhandeling van militaire vluchten, Squadron 941 draagt zorg voor de verkeersleiding, meteo, de brandweer en geneeskundige dienst op de vliegbasis en Squadron 942 draagt zorg voor het onderhoud van al het vliegend materieel en de vliegtuig gerelateerde werkplaatsen.

Het is al weer lang geleden (2010) dat we op deze basis zijn geweest, dus belooft het een zeer interessante excursie te worden.

Aanmelden voor deze excursie uitsluitend via de KNVOL-website/KLAS tot uiterlijk 25 maart a.s. De kosten (exclusief eten en drinken) bedragen voor leden € 15,00 p.p., voor introducées is dat € 20,00 p.p. Graag vooraf uw gegevens controleren om problemen met de aanmelding te voorkomen. Zie ook het reglement voor KNVOL-activiteiten op de KNVOL-website (over ons > formele documenten) plus de aanvullende informatie van de Regio Twente (KNVOL-website = via regio’s > Twente > over ons).

ATTENTIE: De kosten voor deelname bedragen 15,00 euro en voor (introducé(s) 20,00 euro). Deze dient u voor 25 maart over te maken naar rekeningnummer: NL02RABO0335799760 t.n.v. KNVOL Regio Twente o.v.v. EHV 18. Eten en drinken voor eigen rekening.

Nijmegen eo, 16 september 2013,.Formatievlucht van 334 squadron met de KDC-10, Dornier D226 en de Gulfstream GIV van vliegbasis Eindhoven.
—->MEDEDELING VAN 22 MAART:<—-
Het programma voor deze excursie is bekend op hoofdlijnen en kan nog wijzigen:
10.00 uur: Ontvangst / verzamelen / Welkom F27 ruimte – Off mess van het bedrijfsrestaurant op de vliegbasis Eindhoven.
10.15 uur: Algemene presentatie over vliegbasis Eindhoven (Dhr. Hans van Haaften)
11.00 uur: Briefing
11.45 uur: Lunch bedrijfsrestaurant (langs de lijn, op eigen kosten)
13.00 uur: Rondleiding / vliegtuigen EART
15.00 uur: Einde bezoek
Toegang toto de basis alleen met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Fotograferen uitsluitend na toestemming.

Op donderdag 24 mei 2018 organiseert de Regio Twente een excursie naar Maritiem Vliegkamp De Kooy bij Den Helder.

Het vliegkamp is onderdeel van het Defensie Helikopter Commando en de thuisbasis voor de NH90’s, de maritieme gevechtshelikopters van Defensie. De Kooy heeft ook een civiele functie: de Luchthaven Den Helder maakt gebruik van dezelfde baan, luchtverkeersleiding en andere vliegveldfaciliteiten. Off-shore-helikopters die de olieplatforms op de Noordzee bevoorraden, maken bijvoorbeeld vaak gebruik van De Kooy. Het is dan ook een van de drukste militaire vliegvelden van Nederland.

Tijdens deze excursie zal extra aandacht aan de NH-90 worden besteed. Nederland heeft van deze helikopter 1 versie aangeschaft die in 2 rollen wordt ingezet:

12 exemplaren als Nato Frigate Helicopter (NFH). Deze boordhelikopters vormen een geïntegreerd deel van het schip op missie. Ze zijn van alle systemen voorzien nodig voor de maritieme gevechtstaak.

8 exemplaren als Tactical Nato Frigate Helicopter (TNFH). Als tactische transporthelikopter worden ze zowel op land als op zee gebruikt. Voor het uitvoeren van de transporttaak zijn systemen zoals de sonar en het control station van de sensoroperator verwijderd, hetgeen meer ruimte en een gewichtsbesparing oplevert. In de TNFH-rol is het toestel wel weer voorzien van een raketwaarschuwingssysteem voor het optreden boven land.

De luchtmacht vliegt vanaf De Kooy met de maritieme versie van de NH90. Uiteindelijk komen er 12 maritieme versies van dit nieuwe helikoptertype in Den Helder. Ze gaan mee als boordhelikopter op marineschepen en ondersteunen de Kustwacht. De andere NH90’s komen op Vliegbasis Gilze-Rijen te staan.

De traditiekamer van De Kooy is vermaard en uniek, daar deze een uitstekende indruk geeft van onze MLD door de jaren heen, met zeer bijzondere documenten, voorwerpen en natuurlijk vliegtuigen.

Programma:

*  10.30 – 11.15 uur         Ontvangst gasten traditiekamer met koffie/thee

Presentatie intro MVKK en NH90

*  11.15 – 12.00 uur         Bezoek NH90 met briefing door monteur

*  12.00 – 13.00 uur         Lunch op eigen kosten

*  13.00 – 13.30 uur         Rondleiding Brandweer

*  13.30 – 15.30 uur         Rondleiding Traditiekamer

Aanmelden voor deze excursie uitsluitend via de KNVOL-website/KLAS tot uiterlijk 10 mei a.s. De kosten (exclusief eten en drinken) bedragen voor leden € 15,00 p.p., voor introducées is dat € 20,00 p.p. Graag vooraf uw gegevens controleren om problemen met de aanmelding te voorkomen. Zie ook het reglement voor KNVOL-activiteiten op de KNVOL-website (over ons > formele documenten) plus de aanvullende informatie van de Regio Twente (KNVOL-website = via regio’s > Twente > over ons).

ATTENTIE: De kosten voor deelname bedragen 15,00 euro en voor (introducé(s) 20,00 euro). Deze dient u voor 10 mei over te maken naar rekeningnummer: NL02RABO0335799760 t.n.v. KNVOL Regio Twente o.v.v. DK 18. Eten en drinken voor eigen rekening.

 

 

 

BBQ 23 juni

Gezien de zeer positieve reacties n.a.v. de BBQ van vorig jaar, organiseren we ook dit jaar weer een dergelijk festijn op ons thuishonk Boerderij Bosch op de campus van de UT en wel op zaterdag 23 juni 2018. Afhankelijk van het weer en/of uw voorkeur kan zowel op het terras als binnen genoten worden. Uiteraard kunnen de onderlinge banden weer stevig worden aangehaald en nieuwe worden gelegd en/of kunt u lekker napraten over voorgaande evenementen en over suggesties voor toekomstige. Gastvrouw Trudie en haar team staan weer garant voor prima eten en drinken en we hopen dat het net als vorig jaar weer een heel aangename middag/avond wordt met de bekende goede sfeer binnen onze regio. Introducés zijn van harte welkom.

Inloop: vanaf 16:00; aanvang BBQ:17:00; einde: zodra het niet meer gezellig is.

De inschrijfkosten bedragen €10,- per lid en € 15,00 per introducé, dit is voor de BBQ plus de eerste 2 drankjes, overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Aanmelden tot 9 juni a.s., leden zoals gebruikelijk via de KNVOL-website (graag vooraf even uw gegevens controleren) en introducés via email (gaat helaas nog niet via de website) bij Herman Heino (heino.herman@gmail.com). De kosten uiterlijk 9 juni overmaken naar rekeningnummer NL02RABO0335799760 t.n.v. KNVOL Twente o.v.v. BBQ18.