Activiteiten regio Twente

PROGRAMMA  REGIO TWENTE.

Reünie 10 jaar sluiting Vliegbasis Twenthe

Zaterdag 16 december 2017

Van 17:00 tot 23:00 uur

Locatie: Noaberschap, Zuidkamp

Kosten: € 26,50 p.p. consumpties inbegrepen

Overmaken o.v.v. naam en e-mail op rekeningnummer NL43ABNA 0429799608, t.n.v. MRM Van Der Tuin

Gaarne voldoen voor 1 december 2017

Voor een slaapplaats: mail naar mrmvdtuin@hotmail.com.

Degene die op 1 november betalend lid is van CGPATTwenthe en/of VmVKLU krijgt € 5,00 korting per lidmaatschap op het inschrijfgeld.
Deze uitnodiging geldt voor iedereen die op Twenthe gewerkt heeft.

Partners zijn van harte welkom !

Nieuwjaarsbijeenkomst & verenigingsavond op donderdag 18 januari 2018, zoals gebruikelijk in Boerderij Bosch op de campus van de Universiteit Twente, aanvang 19.30, toegang vanaf 19.00 uur.

Na de nieuwjaarstoespraak door de regiovoorzitter houdt de majoor Ellart Brus een presentatie over MRTT (Multi Role Tanker Transport). Majoor Brus is projectleider MRTT op de vliegbasis Eindhoven.

De Koninklijke Luchtmacht heeft momenteel twee KDC-10 multi-role tank- en transportvliegtuigen voor het strategische luchttransport in dienst. Deze toestellen dateren uit de jaren ’70 en naderen het einde van hun technische en economische levensduur.

Het European Defence Agency (EDA) heeft het tekort aan tankercapaciteit binnen Europa als een kritiek knelpunt aangemerkt en een multinationaal project gestart voor de aankoop en exploitatie van Multi-Role Tanker and Transport Aircraft (MRTT) vliegtuigen. De toestellen van het type Airbus A330 MRTT zullen in de toekomst het tekort aan tanker- en transportcapaciteit van de EU en de NAVO verkleinen.

Omdat Nederland voor de noodzakelijke vervanging van de KDC-10 staat, heeft het de rol van Lead en Host Nation voor het MRTT-project op zich genomen. Naast ons land nemen Luxemburg, Noorwegen en Duitsland deel aan en het ligt in de verwachting dat België in januari 2018 de MOU (Memorandum Of Understanding) tekent.

In het project worden zeven Airbus A330 MRTT toestellen aangekocht, die in een pool ter beschikking staan van de deelnemende landen. De toestellen worden vanaf 2020 geleverd. Vier krijgen de vliegbasis Eindhoven als thuisbasis, de andere drie komen in Duitsland op Keulen/Bonn te staan. Met de toetreding van België zal het totaal aantal kisten toenemen tot acht, waarvan vijf op Eindhoven.

Uiteraard wensen wij alle lezers heel prettige Kerstdagen, een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2018, waarbij wij hopen u vaak te mogen verwelkomen op onze activiteiten.

Aanmelden voor deze avond uitsluitend via de KNVOL-website/KLAS tot uiterlijk 18 december a.s. Graag vooraf uw gegevens controleren om problemen met de aanmelding te voorkomen. Zie ook het reglement voor KNVOL-activiteiten op de KNVOL-website (over ons > formele documenten) plus de aanvullende informatie van de Regio Twente (KNVOL-website = via regio’s > Twente > over ons).

Heel graag tot ziens.

Onder voorbehoud van operationele omstandigheden en dergelijke onderstaand een voorproefje van 2018.

* 18 januari:     Onze traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst met een presentatie over MRTT. Deze staat reeds vermeld zowel op Facebook (o.a. op “KNVOL Regio Twente”) als op de KNVOL-website (onder “evenementen”) en aanmelden is dus al mogelijk.

Onderstaand al vast een indicatie van wat we nog meer van plan zijn in het nieuwe jaar.

* 22 februari:   Regiojaarvergadering met afscheid van Harry Koning en gastsprekers van onze voormalige vliegbasis Twenthe over hun belevenissen als techneut.

* 23 juni:          BBQ bij Boerderij Bosch. Bijzonder geslaagd j.l. juni, dus zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Op nog nader te bepalen data excursies naar:

* AWACS (Geilenkirchen). Altijd weer uniek, een verre reis maar zeer de moeite waard.

* Vliegbasis Eindhoven. Lang niet geweest en dus de hoogste tijd voor een bezoek aan dit centrum van KLu-luchttransport.

* Maritiem Vliegkamp De Kooy (Den Helder). Zeker nu de NH-90 operationeel is zeer de moeite waard, naast de uiterst interessante traditiekamer.

* Ook proberen we nog aanwezig te zijn bij Frisian Flag (op dit moment erg onzeker, afhankelijk van andere regio’s).

* Bezoek aan 313 Sqn. t.g.v. hun 65 jarig jubileum (zeer waarschijnlijk december).

Verder hopen we (waarschijnlijk na de zomer) nog twee verenigingsavonden met gastsprekers te organiseren.

Zodra er meer nieuws is treft u dat aan op voornoemde Facebookpagina en website.