Activiteiten regio Twente

PROGRAMMA  REGIO TWENTE eerste helft 2018

We hebben het programma voor de eerste helft van 2018 rond !!
U kunt zich via de KNVOL-website reeds aanmelden voor onze nieuwjaarsbijeenkomst op 18 januari met een briefing over MRTT.
Binnenkort komen daar ook de volgende activiteiten op te staan:
24 mei = Excursie MVK. De Kooy (Den Helder);
23 juni = BBQ bij Boerderij Bosch.

We hopen u vaak te mogen begroeten.

Op donderdag 24 mei 2018 organiseert de Regio Twente een excursie naar Maritiem Vliegkamp De Kooy bij Den Helder.

Het vliegkamp is onderdeel van het Defensie Helikopter Commando en de thuisbasis voor de NH90’s, de maritieme gevechtshelikopters van Defensie. De Kooy heeft ook een civiele functie: de Luchthaven Den Helder maakt gebruik van dezelfde baan, luchtverkeersleiding en andere vliegveldfaciliteiten. Off-shore-helikopters die de olieplatforms op de Noordzee bevoorraden, maken bijvoorbeeld vaak gebruik van De Kooy. Het is dan ook een van de drukste militaire vliegvelden van Nederland.

Tijdens deze excursie zal extra aandacht aan de NH-90 worden besteed. Nederland heeft van deze helikopter 1 versie aangeschaft die in 2 rollen wordt ingezet:

12 exemplaren als Nato Frigate Helicopter (NFH). Deze boordhelikopters vormen een geïntegreerd deel van het schip op missie. Ze zijn van alle systemen voorzien nodig voor de maritieme gevechtstaak.

8 exemplaren als Tactical Nato Frigate Helicopter (TNFH). Als tactische transporthelikopter worden ze zowel op land als op zee gebruikt. Voor het uitvoeren van de transporttaak zijn systemen zoals de sonar en het control station van de sensoroperator verwijderd, hetgeen meer ruimte en een gewichtsbesparing oplevert. In de TNFH-rol is het toestel wel weer voorzien van een raketwaarschuwingssysteem voor het optreden boven land.

De luchtmacht vliegt vanaf De Kooy met de maritieme versie van de NH90. Uiteindelijk komen er 12 maritieme versies van dit nieuwe helikoptertype in Den Helder. Ze gaan mee als boordhelikopter op marineschepen en ondersteunen de Kustwacht. De andere NH90’s komen op Vliegbasis Gilze-Rijen te staan.

De traditiekamer van De Kooy is vermaard en uniek, daar deze een uitstekende indruk geeft van onze MLD door de jaren heen, met zeer bijzondere documenten, voorwerpen en natuurlijk vliegtuigen.

Programma:

*  10.30 – 11.15 uur         Ontvangst gasten traditiekamer met koffie/thee

Presentatie intro MVKK en NH90

*  11.15 – 12.00 uur         Bezoek NH90 met briefing door monteur

*  12.00 – 13.00 uur         Lunch op eigen kosten

*  13.00 – 13.30 uur         Rondleiding Brandweer

*  13.30 – 15.30 uur         Rondleiding Traditiekamer

Aanmelden voor deze excursie uitsluitend via de KNVOL-website/KLAS tot uiterlijk 10 mei a.s. De kosten (exclusief eten en drinken) bedragen voor leden € 15,00 p.p., voor introducées is dat € 20,00 p.p. Graag vooraf uw gegevens controleren om problemen met de aanmelding te voorkomen. Zie ook het reglement voor KNVOL-activiteiten op de KNVOL-website (over ons > formele documenten) plus de aanvullende informatie van de Regio Twente (KNVOL-website = via regio’s > Twente > over ons).

ATTENTIE: De kosten voor deelname bedragen 15,00 euro en voor (introducé(s) 20,00 euro). Deze dient u voor 10 mei over te maken naar rekeningnummer: NL02RABO0335799760 t.n.v. KNVOL Regio Twente o.v.v. DK 18. Eten en drinken voor eigen rekening.

 

 

 

BBQ 23 juni

Gezien de zeer positieve reacties n.a.v. de BBQ van vorig jaar, organiseren we ook dit jaar weer een dergelijk festijn op ons thuishonk Boerderij Bosch op de campus van de UT en wel op zaterdag 23 juni 2018. Afhankelijk van het weer en/of uw voorkeur kan zowel op het terras als binnen genoten worden. Uiteraard kunnen de onderlinge banden weer stevig worden aangehaald en nieuwe worden gelegd en/of kunt u lekker napraten over voorgaande evenementen en over suggesties voor toekomstige. Gastvrouw Trudie en haar team staan weer garant voor prima eten en drinken en we hopen dat het net als vorig jaar weer een heel aangename middag/avond wordt met de bekende goede sfeer binnen onze regio. Introducés zijn van harte welkom.

Inloop: vanaf 16:00; aanvang BBQ:17:00; einde: zodra het niet meer gezellig is.

De inschrijfkosten bedragen €10,- per lid en € 15,00 per introducé, dit is voor de BBQ plus de eerste 2 drankjes, overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Aanmelden tot 9 juni a.s., leden zoals gebruikelijk via de KNVOL-website (graag vooraf even uw gegevens controleren) en introducés via email (gaat helaas nog niet via de website) bij Herman Heino (heino.herman@gmail.com). De kosten uiterlijk 9 juni overmaken naar rekeningnummer NL02RABO0335799760 t.n.v. KNVOL Twente o.v.v. BBQ18.