Over onze regio Zuid-Holland

AH-64D Apache (FC)

 

De oorsprong van de regio Zuid-Holland is gelegen  in de afdeling Den Haag die in 1949 werd opgericht. In 1961 kwam de huidige regio Zuid-Holland tot stand. Tot 1991 was de vliegbasis Ypenburg gevestigd binnen de regio, het hoofdkwartier aan de Binckhorstlaan in Den Haag sloot zijn poorten in 2013.

De regio Zuid-Holland heeft vanaf dat moment intensief naar nieuwe wegen gezocht om de banden met de Luchtmacht te versterken, wat uiteindelijk tijdens ons 55 jarig jubileum in 2016 leidde tot het partnerschap met het 301 squadron (Apache helikopters) van het Defensie Helikopter Command  (DHC). Dit initiatief van de regio was dermate succesvol dat dit model ook uitgerold is naar vier andere regio’s zonder vliegbasis.

Wat houdt het partnerschap zoal in ?

  • Actueel squadronnieuws
  • Sprekers van het squadron op de regioavonden (1 a 2x per jaar)
  • Minimaal 1x per jaar excursie naar het squadron, afhankelijk van het aanbod in binnen- of buitenland

Naast het bovengenoemde partnerschapprogramma biedt de regio ook interessante  regioavonden en excursies

Op de regioavonden geven luchtmacht-experts:

  • uitleg over operationele en ondersteunende taken van de Koninklijke Luchtmacht
  • een overzicht van actuele ervaringen tijdens uitzendingen
  • inzicht in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bv. de (onbemande) militaire luchtvaart, zoals de nieuwste aanwinst van de KLu, de F-35 Lightning II of de nog aan te schaffen MALE UAV MQ-9 Reaper.

Tevens kunt u deelnemen aan excursies naar operationele Luchtmachteenheden in Nederland (3x per jaar) en daarnaast, veelal in samenwerking met andere regio’s, jaarlijkse luchtvaartevenementen in binnen- en buitenland.

Bent u geïnteresseerd en wilt u weten welke activiteiten er de komende periode in onze regio zijn ? Op onze webpagina vindt u verslagen van onze regioactiviteiten evenals de data van aankomende activiteiten.  Opgeven  voor een activiteit kan op de website via Evenementen (uitsluitend voor leden).

Als lid van onze regio bent u ook welkom op activiteiten van andere regio’s van Onze Luchtmacht (tenzij anders vermeld). U hoeft daarvoor dus niet lid te worden van een andere regio.

Foto: Frank Crebas

logo-knvol-301