Over de regio Deelen

Over de regio Deelen
Regio Deelen bestaat sinds mei 1989. Onze 350 leden (stand februari 2024) wonen ruwweg in het gebied omsloten door de steden Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Arnhem en Nijmegen. Onze doelgroep zijn jong en oud die interesse heeft voor de militaire lucht- en ruimtevaart in het algemeen én de Koninklijke Luchtmacht in het bijzonder.


Activiteiten
Jaarlijks organiseren wij vier of vijf regioavonden waar sprekers ons bijpraten over interessante ontwikkelingen binnen de Koninklijke Luchtmacht. Hierbij moet u denken aan het vliegen met oude of moderne jachtvliegtuigen, helikopters, de MQ-9 reaper en andere moderne wapensystemen. We gaan per luxe touringcar naar een vliegbasis en bezoeken ieder jaar een internationale airshow. In december sluiten we het jaar af met ons vermaarde Social Event waar prachtige prijzen te winnen zijn.


Partnerschap met 312 Squadron
Sinds 3 december 2018 bestaat er het officiële partnerschap van onze regio met het 312 Tactical Fighter Squadron op de vliegbasis Volkel. 312 vliegt tot en met eind september 2024 met de F-16, waarna men als 3ZZ in de transitie gaat naar de F-35. Daar waar nodig assisteren wij het Squadron met hand en spandiensten tijdens evenementen.

Onderkomen

Sinds december 2023 zijn wij van vliegveld Deelen verhuisd naar de overzijde, en maken wij – voor onze regioavonden – gebruik van ‘Gebouw 11 ’t Trefpunt’ van de Contactgroep Postactieven regio Arnhem op de Oranjekazerne van de 11 Luchtmobiele Brigade op Schaarsbergen.

Stand: Februari 2024