Ledenvoordeel

Voor leden van de KNVOL gelden bij de volgende musea kortingen:

Oorlogsmuseum Overloon, te Overloon: 25% op de entreeprijs.

Aviodrome, te Lelystad: 25% op de entreeprijs.

Museum Bevrijdende Vleugels, te Best: € 3,– korting op het bruto-entreetarief van € 8,–. Bij elektronische aankoop van een ticket à € 6,– geldt een korting van € 1,–. In beide gevallen betaalt een KNVOL-lid dus € 5,– entreegeld.

Voor deze kortingen gelden de volgende voorwaarden:
• De korting geldt uitsluitend op vertoon van een fysieke geldige KNVOL lidmaatschapspas. Kopieën of digitale versies worden niet geaccepteerd.
• Deze korting geldt voor maximaal vier personen van het gezelschap.
• Deze korting is niet geldig in combinatie met andere acties, aanbiedingen en/of all in arrangementen.
• Deze korting is niet van toepassing tijdens grote evenementen (zulks aan te geven door het museum).
• Deze korting is niet inwisselbaar voor contanten of waardepapieren.

Ballonvaarten met Ad Ballon voor KNVOL leden

Iedere ballonvaart met Ad Ballon is anders. Soms vaar je hoog dan weer laag, over landelijk gebied dan weer over dorpjes of de stad. De invulling is afhankelijk van de windsnelheid en richting van die dag en de regio. Maar een ballonvaart blijft een unieke belevenis. We laten u graag ervaren hoe fantastisch ballonvaren is. Vanaf de basis in Breda (Minervum 7346) worden deze vaarten dagelijks ingepland, speciaal voor KNVOL-leden zijn data ingepland op de vrijdagen in september en oktober. Ad Ballon heeft de volgende aanbiedingen voor KNVOL leden:

Aanbieding 1 – Standaard ballonvaart
De ballonvaart duurt ongeveer één uur. Voor het hele programma (vervoer naar opstijgveld, de vaart, het inpakken van de ballon na de landing, het vervoer terug naar de ballonbasis en een gezamenlijk drankje na afloop) moet u 3 a 4 uur uittrekken.

Prijs KNVOL-leden pp : van €175,00 voor €145,00.
Stuur een mail naar info@adballon.nl of bel 076 5145372 en vermeldt het boekingsnummer KNVOL2019 samen met uw voorkeursdatum voor de ballonvaart (sept of okt).

Aanbieding 2 – Speciale ballonvaart voor personen met beperkte sta functie en senioren die slecht ter been zijn (aanbieding geldt alleen voor regio Breda)
Ad Ballon biedt unieke ballonvaarten aan met een aangepaste luchtballon. De mand van deze ballon is speciaal ontworpen voor mensen met een lichamelijke beperking, maar ook voor bijvoorbeeld senioren die slecht ter been zijn. De mand is voorzien van een deur. Er zijn twee zitplaatsen. In totaal kunnen er zes passagiers mee, waarvan twee mensen comfortabel kunnen zitten en vier kunnen staan. Tijdens de ballonvaart worden de stoelen omhoog gebracht zodat ook deze passagiers alles goed kunnen zien. Bij de start en de landing staat de stoel in de lage stand en zit men veilig en stevig in de veiligheidsgordels! Bij de ballon zijn speciale rolstoelen aanwezig, waarmee de passagiers vanuit het landingsveld naar de volgauto kunnen worden gebracht. U dient wel zelf in eigen vervoer te voorzien naar de opstijglocatie en na de ballonvaart vanaf de landingslocatie.

Prijs KNVOL-leden pp : van €180,00 voor €160,00. Deze unieke ballonvaart boek je altijd als privéballon voor 6 personen.
Stuur een mail naar info@adballon.nl of bel 076 5145372 en vermeldt het boekingsnummer KNVOL2019ZB samen met uw voorkeursdatum voor de ballonvaart.

Aanbieding 3 – Ballon snuffel dag (10.30 – 15.30 uur)
Kennismaken met ballonvaren met als thema 50 jaar hete luchtballonvaart in Nederland:

• Wat is ballonvaren met een hete luchtballon?
• Doorkijkje ballonvaren: van vaartplanning tot champagnedoop
• De geschiedenis van ballonvaren met een hete luchtballon
• De ontwikkeling van ballonmaterialen door de jaren heen
• Wat houdt wedstrijdvaren met een heteluchtballon (NK,EK,WK) in door de Nederlandse kampioen ballonvaren
• Toelichting en presentatie door de eerste gebrevetteerde ballonvaarder in Nederland
Prijs: €30,00 per deelnemer (incl. eenvoudige lunch in de Ballon Basis)
Datumvoorstel: eind februari/begin maart 2020

Blackshape lesvlucht met korting!

Wie kennis wil maken met de verschillende aspecten van het militaire vliegen kan zich aanmelden via de ACE Combat-website (https://air-combat.eu/#contact). Hierbij dient u uw lidmaatschapsnummer van de KNVOL op te geven. U moet er wel voor zorgen dat u de lidmaatschapspas bij u heeft en kunt tonen als u gaat vliegen.
Na opgave ontvangt je een speciale code voor de korting en de link waarmee je op de website van Air Combat Europe (ACE) een vlucht kunt boeken en betalen. Er is keuze tussen twee pakketten: Pakket 1 duurt 30 minuten, Pakket 2: 45 minuten. De prijs van Pakket 1 is met 25% korting € 352,- ipv € 440,-, die van Pakket 2 € 435,- ipv € 544,-. Inclusief GoPro-cockpitvideo. Na betaling waarbij je de kortingscode gebruikt, ontvang je een voucher. ACE stelt vervolgens verschillende data bekend en dan kun je je daarvoor opgeven. Je kunt familie meenemen om te kijken, daar is ruimte voor. Er is geen minimum of maximum leeftijd.
Beide pakketten bieden formatievliegen en het basis luchtgevecht aan. Bij het tweede pakket zit extra een introductie in navigeren. Deelnemers krijgen een kaart met daarop de te vliegen route en men legt uit hoe dat precies werkt. Die route vlieg je helemaal zelf, met behulp van die kaart, een kompas en een stopwatch.