KNVOL Jeugd

Wat is de NLAC

De Netherlands Air Cadets (NLAC) is een zelfstandige regio voor leden van 14 tot 20 jaar van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Onze Luchtmacht (KNVOL). De NLAC biedt een platform om  kennis te maken met alle facetten van de lucht- en ruimtevaart. Daarvoor werkt de NLAC samen met de Koninklijke Luchtmacht, Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en Lucht- en Ruimtevaart gerelateerde bedrijven, zodat jij een kijkje kunt nemen achter de schermen om je te oriënteren of jouw toekomst in de lucht- en ruimtevaart ligt. De NLAC opent deuren die normaal gesloten blijven.

Voor wie is de NLAC

Lucht- en Ruimtevaart speelt een belangrijke rol in Nederland en is belangrijk voor de Nederlandse economie. Wat kun je nu allemaal in de Lucht- en Ruimtevaart?

De Koninklijke Luchtmacht, de grote Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, de European Space Agency (ESA) en onze eigen astronauten kent iedereen. Daarnaast zijn talloze bedrijven betrokken bij de lucht- en ruimtevaart, vele tienduizenden mensen zijn werkzaam in deze dynamische industrie. Een energieke omgeving, altijd in beweging en waar maar weinig mensen een baan van 8 tot 5 hebben.

Als jij geïnteresseerd bent in de lucht- en ruimtevaart en daar misschien wel jouw toekomst in wil vinden en jouw leeftijd ligt tussen de 14 en de 20 jaar,  dan biedt  het lidmaatschap van de NLAC een geweldige mogelijkheid om met deze unieke wereld in contact te komen. Door de contacten die je als Air Cadet legt heb je een voorsprong op vele anderen, die pas op latere leeftijd besluiten om de lucht- en ruimtevaart wereld te verkennen. 

Lid zijn van de NLAC helpt je om een beeld te vormen over een eventuele toekomst in de lucht- of ruimtevaartwereld. Er is een grote diversiteit in lucht- en ruimtevaart studies en beroepen.

Meld je aan bij de Netherlands Air Cadets voor slechts € 29 per jaar

aanmelden kan vanaf 14 jaar en als je schoolgaand of studerend bent

Missie & Visie

Het uitgangspunt van de NLAC is de Nederlandse lucht- en/of ruimtevaartwereld toegankelijk te maken voor jongeren die overwegen lucht- of ruimtevaart onderdeel te laten uitmaken van hun toekomst. Zij beoogt een ruim pakket aan relevante informatie aan te bieden, een kijkje achter de schermen mogelijk te maken, activiteiten op luchtvaartgebied te ontplooien en dit op een aantrekkelijke wijze die hedendaagse jongeren aanspreekt.

De NLAC heeft tot doel jongeren van 14 tot 20 jaar enthousiast te maken voor de lucht- en ruimtevaart. Dit doen wij door het organiseren van tal van activiteiten en evenementen die vaak exclusief zijn voor onze leden, de Air Cadets. Het gaat niet alleen om het ‘vliegen’ maar ook om alle andere aspecten die bij de lucht- en ruimtevaart komen kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vliegtuigtechniek en luchtverkeersleiding. Jongens en meisjes die graag in de luchtvaart willen werken helpen wij met het kiezen van de juiste opleiding en wijzen wij graag de weg naar de talloze werkgevers in deze branche.