KNVOL Verenigingsnieuws

Algemene Ledenvergadering

Op vrijdag 12 mei heeft de KNVOL haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Ditmaal was de Vliegbasis Leeuwarden gastheer.
Tijdens de vergadering werden de gebruikelijke secretariële en financiële zaken besproken. Ook werd uitgebreid stilgestaan bij de doelstellingen voor de komende periode. Dankzij een intensieve wervingscampagne groeit het ledental voor het eerst sinds jaren weer: op 1 mei stonden er 5028 leden ingeschreven, waaronder maar liefst 400 nieuwe.
Marleen van Haaften, die 15 jaar bestuurslid is geweest van de Regio NB/NL, kreeg vanwege haar grote en langdurige inzet tot haar verrassing het ere-insigne opgespeld door voorzitter Tom de Bok.
Na de lunch was het woord aan tweede luitenant Victor van 306 Squadron (i.o.) die ‘de vrienden van de Luchtmacht’ in een actuele en zeer interessante briefing op de hoogte bracht van de stand van zaken rond de beoogde onbemande vliegtuigen. Zoals bekend is de aankoop van een systeem, bestaande uit vier vliegtuigen van het type MQ-9 Reaper, vorig jaar vanwege bezuinigingen uitgesteld tot 2022. Maar dat betekent bepaald niet dat het squadron tot die tijd slaapt! Meer hierover in de komende uitgave van ONZE LUCHTMACHT. Na deze briefing werden de aanwezige leden verdeeld over drie groepen om bezoeken te brengen aan de Dutch Hawker Hunter Foundation, de afdeling Vliegveiligheidsuitrusting en de afdeling Wapentechniek.

Geef een reactie