Over onze regio Noord

De Regio Noord is een actieve- en dynamische afdeling binnen de KNVOL, met ruim 600 leden (december 2022). De regio is opgericht op 3 mei 1978 in Zwolle.
Voorzitter van de Regio is Kolonel (b.d.) A. den Drijver, onder andere oud commandant van het 322 squadron en oud commandant van de vliegbasis Leeuwarden. Op 10 augustus 2022 zijn wij als Regio het partnerschap aangegaan met het 322 squadron. Wij hebben een actief bestuur dat diverse activiteiten organiseert, die over het algemeen één keer per maand plaats vinden, afwisselend in het BIC op de vliegbasis Leeuwarden en Brasserie de Basis op het vliegveld Hoogeveen. Dit kunnen presentaties zijn door bijvoorbeeld (oud) militairen van de Luchtmacht of andere personen met een aan de Luchtmacht of militaire luchtvaart gerelateerd verhaal. Of film- en video avonden die uw luchtvaart hart sneller doen kloppen. Daarnaast organiseert de Regio Noord regelmatig excursies naar luchtmachtonderdelen en vliegbases in zowel binnen- als buitenland.
Eén maal per jaar houden wij een Nieuwjaarsbijeenkomst met een overheerlijk buffet inclusief inbreng vanuit de diverse Luchtmacht Eenheden uit de Noordelijke regio. Een culinair feestje in een Luchtmacht setting. Een ongedwongen avond vol gezelligheid en ontspanning! Op onze bijeenkomsten in de regio treft u gelijkgestemden; mensen met dezelfde interesse.
Bent u nieuwsgierig geworden en vraagt u zich af wat u op een regio avond kunt verwachten? Op de website vindt u verslagen van eerdere bijeenkomsten. En in de agenda vindt u de data van aankomende activiteiten, inclusief verdere informatie. U kunt zich hiervoor opgeven via de evenementenpagina op deze website.
Foto’s: Alex Knoops