Over onze regio Soesterberg

De regio Soesterberg is als KNVOL-regio opgericht in 1954. De regio -sterk verbonden met de voormalige vliegbasis Soesterberg, de Bakermat van de militaire luchtvaart- behoort tot een van de grootste regio’s van de KNVOL met ongeveer 750 leden. Net als de andere regio’s organiseren wij excursies naar onderdelen van de Koninklijke Luchtmacht en naar andere (al dan niet militaire) luchtvaart gerelateerde locaties of evenementen. U krijgt hierdoor de unieke gelegenheid de Koninklijke Luchtmacht van binnen uit te leren kennen. Tevens organiseren wij lezingen over (meestal militaire) luchtvaart onderwerpen in de breedste zin van het woord. Deze lezingen worden gehouden in het Cavalerie museum op de Bernhard kazerne in Amersfoort. Wij prijzen ons gelukkig dat we daarvoor een zeer geschikte ruimte kunnen gebruiken met alle audiovisuele hulpmiddelen. Ook is er een bar aanwezig die in eigen beheer wordt gerund. Tijdens de bijeenkomsten hebben de leden daardoor de mogelijkheid elkaar informeel te ontmoeten.

Ook organiseert de regio busvervoer naar de Luchtmacht Dagen via een vrije busbaan en parkeren vlakbij de static show. Daarbij behoort ook gratis toegang tot een speciale tent met een groot terras om de show van dichtbij te kunnen bekijken.

Op 25 oktober 2017 is de regio Soesterberg een partnerschap aangegaan met het 298 Chinook Squadron van het Defensie Helikopter Commando op de vliegbasis Gilze-Rijen. Dit squadron was tot 2008 geplaatst op de voormalige Vliegbasis Soesterberg. Dit partnerschap heeft geresulteerd in een relatie waarbij leden van de regio Soesterberg betrokken kunnen zijn bij activiteiten van het 298 Squadron. 

Op de KNVOL-website op de pagina van onze regio vindt u onder activiteiten het programma van het lopende half jaar. Wij nodigen u graag uit om een keer vrijblijvend één van onze lezingen bij te wonen. Indien u nog geen lid bent van de KNVOL, dient u zich van te voren aan te melden bij één van de bestuursleden. Indien u niet in onze regio woont kan u nog steeds lid worden van de regio Soesterberg. U bepaalt overigens zelf van welke regio u lid bent ongeacht uw woonplaats.

Tot ziens bij de KNVOL Regio Soesterberg!

 

Foto: Roel de Bijl