Luchtscouts

Luchtscouts Lelystad is voor kinderen en jongeren die gek zijn op vliegtuigen, helikopters en alles op het gebied van luchtvaart. Zo leer je bijvoorbeeld vliegen op een flight simulator of ga je naar het vliegveld om echte vliegtuigen te bekijken. Ook ga je leren hoe vliegtuigen werken en kom je erachter welke kennis je voor het vliegen moet weten.

Daarnaast doe je bij luchtscouting alles wat andere scoutinggroepen ook doen. Zoals, kamperen, kampvuur maken, omgaan met kaart, kompas en gps, klimmen en tokkelen en nog veel meer activiteiten. Dit doe je samen met je ploeg. Hierdoor leer je samenwerken en word je steeds zelfstandiger en verantwoordelijker.

Bij Luchtscouts Lelystad zijn er verschillende leeftijdsgroepen om het voor iedereen uitdagend te houden. Er zijn groepen in de leeftijden van 4,5 t/m 6, 7 t/m 10, 11 t/m 14, 15 t/m 18 en 18 t/m 21 jaar. Daarna kan je vrijwilliger worden om de jeugd te begeleiden of ben je welkom voor (technische) ondersteuning.

Opkomsten zijn elke zaterdag in Lelystad. Zie de website voor de exacte tijden en het adres. Voor meer informatie ga naar www.luchtscoutslelystad.nl of www.facebook.com/luchtscoutsvliegveldlelystad voor leuke foto’s en filmpjes.

www.christiaandewet.nl

www.scoutingstjan.nl

www.scoutinghellevoetsluis.nl

www.luchtscouts.nl (Seppe)

www.luchtscoutingdrachten.nl

www.luchtscoutslelystad.nl

www.luchtvaartgroepzeist.nl

www.scoutingdonbosco-ursem.nl

www.scoutingvwp.nl