Onze Luchtmacht 2022-3 is uit!

In het derde nummer van 2022 leest u over:

Briefing
Defensieherstel en bureaucratisme

Binnenland

Buitenland

De laatste nieuwe Viper-vliegers
Het werk van het Netherlands Detachment Tucson Arizona zit erop. Deze zomer is de laatste graduation ceremony van Nederlandse F-16-vliegers.

Einde voor Hawk T.1
100 Squadron was de laatste operationele Royal Air Force-gebruiker van de BAE Hawk T.1. Afgelopen voorjaar werd het opgeheven.

De Californië-connectie
De Oekraïense luchtmacht en de 144th Fighter Wing hebben nauwe banden. Kolonel Robert ‘Tigger’ Swertfager vertelt over het State Partnership Program.

Poster
Een F-15D van het 493rd Fighter Squadron vertrekt vanaf Starokostiantyniv air base in Oekraïne tijdens oefening Clear Skies 2018.

Guardian Lightning
Vier F-35’s en hun ondersteuning verzorgden in april en mei vanaf de Bulgaarse vliegbasis Graf Ignatievo de NAVO enhanced Air Policing-missie.

Plovdiv, 10 April 2022. In het kader van het beschermen van de NAVO oostgrens bewaakt de Koninklijke Luchtmacht het luchtruim van Bulgarije met de F-35. Ruim 100 militairen werken vanaf de Bulgaarse vliegbasis Graf Ignatievo.

Algemene ledenvergadering
De passagiersterminal van Vliegbasis Eindhoven was een mooie plek voor de ALV. Op 13 mei kwamen er 155 KNVOL-leden naartoe.

De 27 Drentse Alouettes
Het Hoogeveens bedrijf N.V. Lichtwerk kreeg in 1967 de unieke opdracht om 27 Alouette III’s te bouwen voor de Koninklijke Luchtmacht.

Iniochos 2022
Zo’n tachtig toestellen uit zeven landen vlogen twee weken geavanceerde oefenmissies vanaf de Griekse vliegbasis Andravida.

Vliegend verleden
Mat Herbens eerste reportage als luchtvaartjournalist was tijdens de SAR Meet op Lee-on-Solent in 1972.

Einde Eagle in Europa
Na 45 jaar kwam er onlangs een einde aan de USAFE-carrière van de F-15 Eagle als air superiority fighter. Een korte historische terugblik.

Column Anne Tjepkema
Drones

Verenigingsnieuws

Omslagfoto

De zon gaat bijna onder voor het Netherlands Detachment Tucson Arizona.

Foto: Frank Crebas

Geef een reactie