Binnenlands nieuws

Artiesten naar Bevrijdingsfestivals

Al meer dan twintig jaar stelt Defensie een aantal artiesten in staat op Bevrijdingsdag per helikopter zoveel mogelijk op de veertien door het hele land gehouden Bevrijdingsfestivals op te treden. Ook dit jaar was dat op zaterdag 5 mei het geval. Maar liefst vijf helikopters (waarvan twee reserve) stonden ’s morgens op de Vliegbasis Gilze-Rijen gereed om deejay Fedde Le Grand, rapper Ronnie Flex en zijn band Deuxperience en de bluesrockgroep My Baby als ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ naar diverse bevrijdingsfestivals te vliegen.

Vijf helikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) staan klaar op het platform van de Vliegbasis Gilze-Rijen: twee NH90 NFH’s van 860 Squadron en drie Cougar Mk 2’s van 300 Squadron.
De NH90 NFH N 318 taxiet uit met aan boord rapper Ronnie Flex en zijn band Deuxperience. Op de zijkant een grote sticker met het portret van Ronnie en de tekst ‘FLEX FLIGHT’.
De Cougar S-459 stijgt op met aan boord deejay Fedde Le Grand.
De Cougar S-453 zal de bluesrockgroep My Baby naar diverse bevrijdingsfestivals vliegen. Zangeres Cato van Dijck neemt nog even haar rust terwijl de andere leden kletsen met de bemanningsleden of een soort van ochtendgymnastiek (?) doen.

Geef een reactie