Activiteiten regio Soesterberg

Programma 2017

Maandag 9 oktober. Onder de vlag van het Nederlandse Instituut voor Militaire Historie (NIMH) is de studie verschenen “Eenige Wakkere Jongens, Nederlandse oorlogsvliegers in de Britse Luchtstrijdkrachten 1940 – 1945” waarop Erwin van Loo is gepromoveerd. Wij zijn blij dat Erwin van Loo bereid is gevonden om een lezing te geven over zijn studie. Aan de hand van talloze interviews en veelal nieuw bronnenmateriaal, waarbij rijkelijk is geput uit Nederlandse en Britse archieven, wordt er een beeld geschetst van de organisatie en inzet van de Nederlandse luchtstrijdkrachten onder Britse vlag. Het is vooral een beeld van het dagelijkse leven van deze vliegers en hun ervaringen in geallieerde dienst. Een lezing die u niet mag missen.

Deze lezing wordt gehouden in het Cavalerie Museum te Amersfoort, toegang via de wacht van de Bernhard kazerne. Denk om uw legitimatiebewijs.
Bijdrage in de kosten €2,00 p.p., aanvang 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Deze avond is ook de ledenservice aanwezig.

Woensdag 25 oktober. Zoals al eerder aangekondigd zal de regio Soesterberg van de KNVOL en het 298 Chinook squadron van het Defensie Helikopter Commando op de vliegbasis Gilze-Rijen een partnerschap aangaan. Op de 298e dag van 2017 zal dit partnerschap met een kleine ceremonie worden geformaliseerd. Een kleine delegatie van de regio Soesterberg kan hierbij aanwezig zijn. Indien u hier belangstelling voor hebt dient u een mail te sturen naar ssb-ac@onzeluchtmacht.nl

Donderdag 9 november. Vandaag krijgt u de kans om met onze regio weer eens naar het buitenland te gaan en wel naar Duitsland. We beginnen met een bezoek aan het vliegveld Dusseldorf. Tijdens een ca. 1 1/2 uur durende rondleiding krijgen we alles te horen en te zien over civiele vliegoperaties en zien we de vliegtuigen van

nabij aan de “gates” staan en op de “taxitracks” rijden. Om 11.00 uur vertrekken we naar het NATO Airborne Early Warning & Control Component op Air Base Geilenkirchen. We beginnen hier met een lunch (op eigen kosten) en vervolgens krijgen we presentaties over de organisatie, taken en historie van deze eenheid en sluiten we af met een bezichtiging van een AWACS vliegtuig. Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort/identiteitsbewijs en het betreffende nummer dient u bij de aanmelding te vermelden. Onze gastheer op Geilenkirchen heeft aangegeven dat vanwege medische redenen leden met een pacemaker niet mogen deelnemen. Een bijzonder programma waar u wel op tijd voor moet opstaan. De bus vertrekt vanaf ca. 06.00 uur en start in Woudenberg! De kosten voor leden/gezinsleden bedragen €45 p.p., introducees betalen €55. Er kunnen maximaal 25 personen mee en de sluitingsdatum voor aanmelding is 5 oktober.

Maandag 11 december. In oktober gaat de regio Soesterberg een partnerschap aan met het 298 (Chinook) Squadron dat is gelegerd op de vliegbasis Gilze Rijen. De Commandant van het 298 Squadron heeft ons uitgenodigd om op 11 december ’s middags op het squadron een lezing bij te wonen over de taken, organisatie en operaties van het squadron, gevolgd door een rondleiding door het squadron en de hangaar inclusief de bezichtiging van een Chinook. Het programma is van ca. 14.00 tot 16.30 uur. Er kunnen met de bus maximaal 45 personen mee. De kosten voor leden/gezinsleden bedragen €15 p.p. en €20 p.p. voor introducees. Aanmelden dient te geschieden voor 11 november.