Activiteiten regio Soesterberg

Barbecue 298 Squadron 26 september
Op maandag 26 september we op excursie naar ons Partner-Squadron 298. Daar zullen we worden bijgepraat over de laatste stand van zaken van het vliegen met de nieuwe Chinooks. Door het squadron krijgen we een BBQ aangeboden waarna we kunnen zien hoe Chinooks gereed worden gemaakt voor het nachtvliegen en vertrekken.

Excursie Vliegbasis Eindhoven
Tussen 25, 26, 27 of 28 oktober, precieze datum wordt nog bekend gemaakt we de uitgestelde excursie naar de Vliegbasis Eindhoven gepland. In overleg met de vliegbasis wordt gekeken naar een geschikte datum en detailprogramma. Recent is bekend geworden dat de 4 Herculessen gaan worden vervangen door 5 C-390M vliegtuigen van de Braziliaanse fabrikant Embraer. Uiteraard willen we daar alles over weten dus gaan we proberen dat aspect op te nemen in een briefing.

Lezing 28 november
Op maandagavond 28 november zal het Hoofd Afdeling Helikopter Operaties (HAHO) van het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK), Kolonel-vlieger Peter “Mozes” Arts, zijn (uitgestelde) lezing verzorgen over de helikopterplannen van het CLSK.

Lezing 12 december
Het jaar afsluitend zal op maandagavond 12 december ons regiolid Pieter Wards een briefing geven over het opereren van het 18 Squadron (NEI) in Australië gedurende de 2e Wereldoorlog.