Activiteiten regio Soesterberg

PROGRAMMA 2e helft 2021

Excursie Vliegbasis Leeuwarden
Op woensdag 29 september gaan we op bezoek bij de Vliegbasis Leeuwarden. De dag valt in de eerste eindweek van de Weapon Instructor Course (WIC) waarin alle dagen gevlogen zal worden. Wij worden in de gelegenheid gesteld om langs de baan de deelnemende vliegtuigen te zien vertrekken. Het bezoek combineren we met het bezichtigen van de traditiekamer van de vliegbasis.

Landelijke ALV
Op vrijdag 8 oktober zal de (uitgestelde) landelijke ALV plaatsvinden. Nadere informatie ontvangt           u van het Landelijke Bestuur. Bij voldoende belangstelling zullen wij een busreis organiseren naar de ALV. Deze bus is alleen voor de leden van de regio Soesterberg.

Lezing
Op maandagavond 11 oktober houdt Maarten Kaptein op de Bernhard kazerne een interessante lezing over “The Battle of Britain, The Glory of the Spitfire, The full story”.

De presentatie wordt gegeven in twee delen met tussendoor een pauze.

Excursie Vliegbasis Gilze-Rijen
Op dinsdag 23 november zijn we welkom op de Vliegbasis Gilze-Rijen. Als programma hebben we verzocht om een bezoek aan de traditiekamer van de vliegbasis en aansluitend een bezoek aan ‘ons’ 298 Squadron voor een briefing stand van zaken 298 Sqn gevolgd door een bezichtiging en explicatie van de Nederlandse Chinook 47F CAAS (Common Avionics Architecture System). We houden rekening met de mogelijkheid van nachtvliegen en zullen in dat geval dan, na een diner (op eigen kosten) in de multifunctionele ruimte op de basis, vanaf het platform het vertrek bijwonen van een Chinook voor een avond sortie.

Lezing
Op maandagavond 13 december is Sgt1 J.A. (Joost) de Raaf, Junior Instructeur, Leerdock, Vliegbasis Volkel beschikbaar om ons alsnog te briefen over de activiteiten van de Amerikaanse luchtmacht op 24 december 1944. Dan bijna 77 jaar geleden.