Activiteiten regio Soesterberg

Activiteiten regio Soesterberg

Maandag 6 februari is er de lezing over de C-130 Hercules: ‘Weapon (platform) or Aeroplane’ door Majoor-vlieger (b.d.) Arthur Jongeneelen.

In maart hopen we een excursie te kunnen houden naar Maritiem Vliegkamp De Kooy. Dit bezoek willen we combineren met een bezoek aan de traditiekamer. Indien mogelijk proberen we er nog een derde activiteit aan te koppelen, namelijk een bezoek aan een bijzondere simulator.
(Datum: nog nader vast te stellen)

Maandag 20 maart houden we onze Algemene Ledenvergadering (ALV) KNVOL Regio Soesterberg. Commandant Centrum voor Mens en Luchtvaart (C-CML), Kolonel-vlieger Eric Onnouw, zal aansluitend een presentatie geven over de laatste ontwikkelingen bij het CML

In april hopen we een excursie te houden naar de Survival, Evasion, Resistance and Escape (SERE) school op de Vliegbasis Gilze- Rijen. De school is onderdeel van het Centrum voor Mens en Luchtvaart. Tijdens een aantal cursussen leert de cursist te overleven in zowel een vredes- als oorlogssituatie in diverse klimatologische omstandigheden. Mocht FF23 wel doorgaan, dan verplaatsen we de excursie naar SERE naar een later moment.

Maandag 8 mei is er de lezing ‘Malta, het Britse onzinkbare vliegkampschip in de Middellandse Zee’ door Generaal-majoor (b.d.) Folkert Horst, onder andere bekend als oud-voorzitter van de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (KLuHV). Een bijzonder interessante lezing over een minder bekend stukje militaire luchtvaartgeschiedenis uit de 2e Wereldoorlog. Van harte aanbevolen!

Zaterdag 17 juni plannen we een lezing over Operation Provide Comfort (OPC), Noord-Irak door onze eigen voorzitter, Lt-kol-vlieger (b.d.) Philip Whittle samen met Ltkol- vlieger (b.d.) Ed Roelofs, tevens lid van onze regio, in het Alouette Museum in Barneveld. (https://www.alouettemuseumbarneveld.nl/) OPC was een internationale militaire operatie ter ondersteuning van Koerdische vluchtelingen na de eerste Golfoorlog in 1991, waaraan de Koninklijke Luchtmacht heeft deelgenomen met een detachement van 3x Alouette III helikopters van het 298 Sqn met 13 man vliegend en technisch personeel.

Afhankelijk van de planning CLSK/LW willen we in oktober naar Frisian Flag ‘23 (FF23) op de Vliegbasis Leeuwarden gaan. Onze regio kan daar met 50 leden aan deelnemen.
(Datum: nog nader vast te stellen)