Activiteiten regio Soesterberg

Programma 2e helft 2018

Maandag 3 september 2018.
Deze avond zal Majoor vlieger b.d. Gerrit Jacobs een lezing houden over ‘hoe een jongensdroom werkelijkheid werd’. In een adembenemend verhaal laat deze bekende Luchtmacht vlieger zijn hele vliegerloopbaan voorbijkomen. De lezing zal plaatsvinden op de Bernhard Kazerne en vangt aan om 20.00 uur (zaal is vanaf 19.30 uur open).

Woensdag 12 September 2018.
Deze dag gaan we op bezoek bij de Vliegbasis Woensdrecht. We ontvangen daar een briefing over deze Main Support Base waarna we een bezoek brengen aan de brandweer opleidingen. Na de lunch (op eigen kosten) in het bedrijfsrestaurant gaan we naar het 131 EMVO-Squadron. Hier wordt de Elementaire Militaire Vlieger Opleiding gegeven op het Pilatus PC-7 trainingsvliegtuig. Het programma op de basis is van 10.30 tot 14.30. Voor deze dag wordt busvervoer geregeld. De kosten bedragen €15,- p.p. (€20,- voor introducés). Aanmelding sluit op 28 augustus.

Maandag 8 oktober 2018.
Deze avond zal een lezing gehouden worden over de ‘Virtual RNLAF’ (vRNLAF) door de heer Ed van ’t Hooft, Callsign “Twister”. De vRNLAF is een groep enthousiaste flightsimmers, bestaande uit militairen en burgers, die het nabootsen van de echte Koninklijke Luchtmacht middels het “computervliegen” als gezamenlijke hobby hebben. Voor de vluchten kan worden geput uit een luchtvloot van bijna alle types waarmee de KLu na de Tweede Wereldoorlog heeft gevlogen of nog vliegt. Hiermee kunnen desgewenst combiformaties gevlogen worden. De lezing zal plaatsvinden op de Bernhard Kazerne en vangt aan om 20.00 uur (zaal is vanaf 19.30 uur open).

Zaterdag 10 november 2018.
Op deze dag gaan we naar onze zuiderburen en wel naar het Brussel Air Museum. Een prachtig museum met een mooie grote collectie civiele en militaire vliegtuigen. Het betreft een dagprogramma. In het museum is gelegenheid om te lunchen (op eigen kosten).Voor deze dag wordt busvervoer geregeld. Het vertrek vanuit Woudenberg staat gepland om 07.30 uur waarna we via de bekende opstapplaatsen naar Brussel rijden. Het vertrek terug vanuit Brussel is gepland om 16.00 uur. De kosten bedragen €20,- p.p. (€ 25,- voor introducés). Aanmelding sluit op 25 oktober.

Maandag 10 december 2018.
Deze avond zal de heer Robert de Jong een lezing houden over zijn hobby ‘vliegtuigspotten’. Hij reist hiervoor door heel Europa en ziet daarbij veel bijzondere vliegtuigen die hij ons graag zal laten zien en waarover hij veel bijzonderheden kan vertellen. Uiteraard documenteert hij al zijn waarnemingen in een database waarover hij ons ook iets vertelt. De lezing zal plaatsvinden op de Bernhard Kazerne en vangt aan om 20.00 uur (zaal is vanaf 19.30 uur open).