Activiteiten regio Soesterberg

Programma KNVOL Regio Soesterberg 2e helft 2019

Zaterdag 21 September 2019. 
De “kick off” van de 2e helft van 2019 willen we graag beginnen met het bijwonen van de herdenking Operation Market Garden, dit jaar 75 jaar geleden. Aanvankelijk was het plan om op een van de para-trainingsdagen de Vliegbasis Eindhoven te bezoeken om daar op het platform de voorbereidingen van de para’s te zien en vervolgens het boarden van de transportvliegtuigen gevolgd door het uit taxiën en het opstijgen. De Vliegbasis Eindhoven is echter om diverse redenen niet in de gelegenheid om bezoeken te accommoderen. Om die reden is nu het plan om u te faciliteren in het bijwonen op de Ginkelse Heide (bij Ede) van de jaarlijkse ‘Airborne Luchtlandingen’. Naast een ceremoniële kranslegging, springen honderden parachutisten van de Nederlandse Luchtmobiele Brigade en andere para’s uit o.a. Engeland, Amerika en meerdere NAVO-landen uit verschillende vliegtuigen. De luchtlandingen geven een beeld van hoe de ‘Mass Drop’ er in 1944 uit moet hebben gezien. Een luchtlanding met zoveel parachutisten is uniek in Nederland. 

De KNVOL Regio Soesterberg is voornemens om op deze dag een bus in te zetten die ons eerst naar de Oranjekazerne in Schaarsbergen brengt waar de 11e Luchtmobiele Brigade deels is gestationeerd. Na ontvangst van een lunchpakket en consumptiebonnen verplaatsen we dan met de KNVOL- bus naar de Drop Zone. Uw voordeel is dat u dan niet op grote afstand hoeft te parkeren en op enkele honderden meters van de Drop Zone wordt afgezet en weer opgehaald. Daar kunt u dan (wel tussen het overige publiek) een mooi plekje zoeken om de droppings te zien en langs de diverse activiteiten stands te gaan. Met hetzelfde vervoer gaan we dan ruim na de droppings weer op huis aan. Er wordt nog gewerkt aan de exacte invulling (er vindt o.a. nog overleg plaats met de Gemeente Ede) maar zodra die bekend is zal er een mailing uit gaan naar de leden en de info op de website worden gepubliceerd. 

Aanmelden via het KLAS tot uiterlijk 26 augustus.

Los van deze busreis naar de Paradroppings t.g.v. 75 jaar Market Garden willen wij de leden van de regio Soesterberg van harte aanbevelen om aan te sluiten bij de excursie van de Regio Deelen op zondag 15 september naar de Sanicole International Air show.

Hierover is overleg geweest met de AC Regio Deelen en er zijn nog plaatsen beschikbaar. Er is een aantrekkelijk arrangement gemaakt maar als u daar gebruik van wilt maken moet u zich wel snel via het KLAS opgeven!

Evenementcode: DEEL190915 Evenementtype: Regio Deelen Wanneer: 15-09-2019 (07:15 – 19:30) Locatie en Tijd: Vertrek vanaf parkeerterrein P12 Vlb. Deelen om 07:15 uur Omschrijving: Op zondag 15 september 2019 organiseert de regio Deelen een excursie naar de Sanicole International Airshow op het vliegveld Leopoldsburg te Hechtel-Eksel (B)
Verwachte terugkomst: 19:30 uur

Opgave voor 23 juni2019!!!

Maandag 14 oktober 2019. 
Op deze avond is onze gastspreker Kapitein-vlieger b.d. Hans van der Werf. Ook voor onze regio is hij bereid gevonden om het verhaal ‘’Ervaringen van een Demo Vlieger’’te vertellen. Hierin neemt Hans van der Werf ons mee door zijn vlieger leven en loopbaan binnen de KLu. Velen van u zullen hem wellicht nog kennen als demovlieger op de Starfighter.
Locatie: Waterloozaal op de Bernhardkazerne te Amersfoort. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanvang lezing 20.00 uur. 
Aanmelden via KLAS tot uiterlijk 8 oktober

Donderdag 14 november 2019.
Deze excursiebrengt ons naar de Vliegbasis Volkel. Het betreft een avondprogramma op de basis (18.00 – 23.00). We bezoeken het avondvliegen van de F-16en zullen bij de Historische Vliegtuigen Volkel (HVV) de Starfighter bekijken die momenteel opgebouwd wordt.
Aanmelden via KLAS tot uiterlijk 14 oktober

Maandag 9 december 2019.
Op deze avond zal Kolonel b.d. Jan der Kindereneen lezing geven over de Airbus A330 Multi Role Tanker Transport (MRTT). De MRTT wordt in de toekomst o.a. gestationeerd op de Vliegbasis Eindhoven. Jan der Kinderen is op dit moment werkzaam bij het NATO Support and Procurement Agency in Luxemburg.
Locatie: Waterloozaal op de Bernhardkazerne te Amersfoort. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanvang lezing 20.00 uur. 
Aanmelden via KLAS tot uiterlijk 2 december