Activiteiten regio Noord

Activiteiten Regio Noord 

14 mei 2022, 11:00 uur- 15:00 uur
Op zaterdag 14 mei a.s. brengen wij een bezoek brengen aan het Alouette Museum in Barneveld. Een heel leuk en interessant museum gewijd aan de historie van de Alouette helikopter bij de Klu. Het museum beschikt over een zestal Alouette III helicopters. Momenteel zijn onderhandelingen gaande met het MLM om de Alouette II van dit museum in bruikleen te krijgen. Afgelopen week is de voormalige A-390 gearriveerd vanuit Frankrijk. Dit toestel moet nog wel helemaal in NL schema worden gebracht. Verder staat er de A-208 de het 1ste Nederlandse toestel, De A-500 die momenteel onder restauratie is, de A-301 in volledige VIP kleuren, en de A-350 en de A-453 in voormalige Grashopper kleuren.
De toestellen mogen uitgebreid van binnen en buiten bekeken en betreden worden. Piet Schram oud SAR vlieger en Eric Vorstenbosch oud luchtfotograaf van de vm. Fotosectie Soesterberg zullen een uitgebreide presentatie geven bij deze toestellen. De A-208 is namelijk uitgerust met een enorme K38 camera die in de cabine van de A-208 is geplaatst. Deze camera’s waren vroeger in de RF-84F Thunderflash geplaatst. Wat weinig mensen weten was dat met dit toestel in de koude oorlog periode fotovluchten langs het IJzeren Gordijn werden gemaakt. Met deze camera kon bij gunstige weersomstandigheden tot 50km in het achterland worden gefotografeerd. Daarnaast is er in het museum een uitgebreide expositie over de geschiedenis van de Alouette helikopter bij de Klu.
Een lunch is bij het bezoek inbegrepen.
Wordt zeker een zeer interessante dag waarin u veel te weten zult komen over de alleskunner die ooit bij de Klu vloog en die de absolute favoriet was van Koningin Beatrix.
Als u meer wilt weten over dit mooie museum kijk dan ook eens op de website van het museum: https://www.alouettemuseumbarneveld.nl
In Onze Luchtmacht nr 5 van 2021 heeft een uitgebreid artikel gestaan over het museum:
https://onzeluchtmacht.nl/wp-content/uploads/2021/11/5481-OL-Magazine-6-2021-web.pdf

Foto: Alex Knoops
Foto: Alex KnoopsIn tegenstelling wat eerder is gecommuniceerd is er deze dag busvervoer beschikbaar. Dit mede vanwege de hoge brandstofprijzen en het besluit van ons LB om dit jaar de kosten voor busvervoer voor hun rekening te nemen.

Voor beiden evenementen kunt u zich uitsluitend via aanmeldpagina op de website  www.onzeluchtmacht.nl aanmelden

[alex knoops: noord-ac@onzeluchtmacht.nl]

19 mei 2022, 19:30 uur
Op dinsdagavond 19 april 2020 is er een presentatie van Gertjan Smit over de F-86K Sabre bij de Klu in het restaurant de Basis op het vliegveld Hoogeveen aanvang 19:30 uur.

28 mei 2022
Van Egmond Vintage Wings organiseert op 28 mei 2022 de 4e editie van De Open Hangaar Dag op het vliegveld Hoogeveen. Dit wordt een dag die in het teken staat van de historische luchtvaart waar vliegers, luchtvaartenthousiasten, oldtimer liefhebbers samen komen! De dag zal in het teken staan van historische vliegtuigen, uit de periode 1920-1970.  Star of the Day zal natuurlijk de Fokker D.21 zijn. De kist zal minimaal een paar keer opgestart worden de rest blijft nog even een verrassing.

Wil je met je eigen kist van voor 1970 of oldtimer voertuig van voor 1985 meedoen meldt je dan kan dit. Publiek is welkom, tickets kunnen uitsluitend online besteld worden. Volwassen vanaf 18 jaar betalen € 15,- p.p., jongeren van 12-18 jaar betalen € 7,50. Donateurs van Van Egmond Vintage Wings hebben gratis toegang. Hou de website in de gaten voor aanmeldingen door eigenaren van warbirds, historische legervoertuigen, verkoop van toegangsbewijzen en de laatste updates: https://www.egmondvintagewings.com/events/

[credits: Olav de With]
[credits: Olav de With]
[credits: Olav de With]
[credits: Olav de With]