Activiteiten regio Noord

Wij hebben weer een aantal activiteiten voor u georganiseerd. De eerste is al heel snel te weten het bezoek aan het avondvliegen op de vliegbasis Leeuwarden op 6 februari a.s. De inschrijving voor dit evenement sluit al op maandag 29 januari a.s. om 18:00 uur. Heeft u belangstelling voor dit evenement schrijf u dan snel in. Inschrijven uitsluitend via onze website https://onzeluchtmacht.nl/evenementen/ Daar vindt u meer gegevens over het betreffende evenement.
Mocht dit voor u problemen geven laat het mij dan even weten liefst per e-mail. Mijn gegevens staan onder dit bericht. Wij rekenen op uw aller belangstelling.

Programma

Bezoek avondvliegen vliegbasis Leeuwarden dinsdag 6 februari 2024

Op dinsdag 6 februari a.s. zijn wij na overleg met de staf van ons partner squadron 322 met maximaal 50 personen welkom op de vliegbasis Leeuwarden om de middag/avondvliegsessie bij te wonen. Wij proberen een interessant programma te presenteren. Wij mogen de vertrekkende en terugkerende toestellen van de middagwave bij de dienstdoende baankop fotograferen, tussen het vertrek en de aankomst krijgen wij de gelegenheid om de F-104, D-8060 van dichtbij te bekijken en na terugkeer van de middagwave zal een van de F-35 te fotograferen zijn op de plaat. Voor deze excursie wordt verplicht busvervoer ingezet door een touringcar van Dalstra Reizen. De kosten voor deze excursie bedragen
€ 7,50. Heeft u interesse wees er snel bij de inschrijving sluit op maandag 29 januari a.s. om 18:00 uur.

Vrijdagavond 16 februari presentatie door oud 322 vlieger Ane “Dealer” Westra.

Vrijdagavond 16 februari a.s. organiseren wij samen met de Aviation Group Leeuwarden (AGL) een presentatie door oud 322 vlieger Ane “Dealer” Westra. Ane is oud F-16 vlieger bij 322 Squadron en tegenwoordig gezagvoerder bij de KLM. Locatie is BIC vliegbasis Leeuwarden. Toegang is gratis.

Donderdag 22 februari 2024 excursie naar Fokker Aerostructures in Hoogeveen

Op donderdag 22 februari a.s. zijn wij welkom bij Fokker Aerostructures in Hoogeveen. Daar zal een presentatie worden gegeven over de werkzaamheden bij Fokker en krijgen wij een rondleiding langs een van de productielijnen. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.De kosten bedragen € 5,00 p.p. , introducees betalen € 7,50.

Zaterdag 6 april 2024 excursie en lezing Korps Luchtwacht Dienst/bezoek Luchtwachttoren Oudemirdum.


Zaterdag 6 april a.s. organiseren wij een excursie en een presentatie over het Korps Luchtwachtdienst naar en in Oudemirdum. Na afloop van de presentatie zullen wij de voormalige luchtwachttoren in Oudemirdum bezoeken en mogen beklimmen. Vanaf deze toren heeft u een schitterend uitzicht over het IJsselmeer en het mooie Gaasterland. De presentatie zal worden verzorgd door drs. Sandra van Lochem. Sandra heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de oprichting, organisatie en opheffing van het Korps Luchtwachtdienst. Het Korps Luchtwachtdienst was een organisatie belast met waarnemen van vijandelijke luchtvaartuigen die ons nationale luchtruim binnen konden dringen. Het was een aanvulling op de luchtradars uit die tijd die nog niet zo geavanceerd waren en waarvan de dekking niet altijd toereikend was. Het bestond uit een netwerk van 276 observatieposten verdeeld over heel Nederland. Er werden in totaal 138 luchtwachttorens gebouwd waarvan er nu nog 19 over zijn in heel Nederland. De overige observatieposten waren gevestigd op kerktorens, fabrieken etc. Het korps viel onder het Commando Luchtverdediging van de Koninklijke Luchtmacht en werd opgericht in 1950. In 1968 werd het korps opgeheven omdat de radarapparatuur steeds beter werd en de toestellen steeds sneller. Leuk detail is dat een van onze regioleden, Ido Rodenhuis, actief lid is geweest van het KLD. Ido heeft toegezegd aanwezig te zijn en wat is nu mooier om zijn verhaal ook uit eerste hand te horen. Daarna gaan wij naar de luchtwachttoren aan het Huningspaed in Oudemirdum en is er gelegenheid om deze te beklimmen en te bezichtigen. Wilt u meer weten over het KLD neem dan eens een kijkje op de website; https://luchtwachttorens.nl/
Voor deze excursie wordt busvervoer ingezet door een touringcar van Dalstra Reizen. De kosten voor deze excursie bedragen € 15,- incl. (introducees € 25,- busvervoer en een hapje en drankje.


Er zijn nog een aantal excursies en presentaties in voorbereiding daarover later meer.

Meer bijzonder op onze website onder het kopje evenementen: https://onzeluchtmacht.nl/evenementen/ Daar kunt u zicht ook opgeven.