Activiteiten regio Noord

14 november 2019Lezing door Maj. (b.d.) Arthur Jongeneelen oud vlieger op de C-130H Hercules bij het 336sq en oud jachtvlieger bij de Klu.
Arthur Jongeneelen zal ons deze avond onder titel “C-130 Hercules operations, Wapenplatform of vliegtuig”vertellen over de C-130 Hercules. Dit gaat niet zozeer over hoe groot, hard, hoog, ver et cetera dit toestel kan vliegen maar over de dagelijkse avonturen en gebruik van deze machine. 
De heer Jongeneelen houdt zich nu bezig met vrijwilligerswerk op diverse gebieden zoals zweefvliegveiligheid, de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, suppoost bij diverse militaire luchtvaart musea, veteranenclubs, Rode Kruis voorlichting en nu ook de Air Cadets.
Locatie: Restaurant Fly en Food, Plesmanstraat 4, vliegveld Hoogeveen, aanvang 19:30 uur zaal open 19:00 uur. Kosten € 5,- en voor introducees € 7,50 (incl koffie met gebak) ter plaatse te voldoen aan een van de aanwezige bestuursleden.Graag opgeven voor maandag 4 november 2019 via de website van de KNVOL onder het tabblad evenementen; https://onzeluchtmacht.nl/au-calendar/

19 november 2019 Excursie naar de vliegbasis Geilenkirchen (AWACS)
Wij brengen een bezoek brengen aan de NAEWC op  de Vliegbasis Geilenkirchen, die vliegen met de welbekende E-3A Awacs toestellen. Met een beetje geluk zullen wij ook nog een aantal KC-135R Stratotankers kunnen zien van de USAF die hier op rotatiebasis gestationeerd zijn. Vanwege medisch risico is het helaas niet toegestaandat personen met een pace-maker dit veld bezoeken. Doet u dit ook niet want als er desondanks iets gebeurd bent u niet verzekerd en is het uw eigen risico. Het maximaal aantal deelnemers is 30 personen, bij een hoger aantal aanmeldingen wordt er geloot maar gaan leden voor.  Een lunch is bij het bezoek inbegrepen.
De kosten voor leden/gezinsleden zijn € 20,00 p.p. en € 30,00 p.p. voor introducees. Dit bedrag kunt u overmaken naar rekening NL96 RABO 0335 7996 20 t.n.v. KNVOL regio Noord, onder vermelding van “Geilenkirchen” en uw naam en lidmaatschapsnummer Wilt u bij de aanmelding op website uw telefoonnummer en paspoort of ID kaartnummer met daarbij vermeld de datum van afgifte en de geldigheidsdatum opgeven.(Omdat dit een buitenlandse excursie is, is een rijbewijsnummer helaas niet geldig). Voor de introducees graag ook de naam en geboortedatum opgeven. Uw aanmelding is pas geldig zodra het verschuldigde bedrag bij de KNVOL is ontvangen.
Wilt u uw legitimatiebewijs bij u dragen tijdens het bezoek er kan tijdens het bezoek aan militaire objecten om gevraagd worden.
De opstapplaatsen voor de bus zijn (onder voorbehoud) 06:00 uur Transferium Drachten bij van de Valk, 06:30 uur Transferium Hoogkerk, 07:30 uur Afslag 22 de Lichtmis langs de A-28.
Graag opgeven voor vrijdag 18 oktober 2019 via de website van de KNVOL onder het tabblad evenementen; https://onzeluchtmacht.nl/au-calendar/

Lezing Oefening Frisian Flag Regio Noord 17 december 2019

Op dinsdag 17 december a.s. verzorgt het 322 sq sq een lezing over de organisatie en de operationele aspecten van de oefening Frisian Flag.  Heeft u belangstelling voor deze lezing schrijf u dan zo snel mogelijk in, de inschrijving sluit donderdag 12 december. Locatie is het BIC bij de hoofdpoort van de Vliegbasis Leeuwarden aanvang 19:30 uur zaal open 19:00 uur. De kosten bedragen € 2,50 voor leden en € 5,- voor introducees. Dit kunt betalen aan de zaal.